Training voor jonge beginners

Training voor jeugd

Met de jongeren wordt er op maandag tussen 19:00 en 20:00 getraind. Wij bouwen onze trainingen voor beginnende schermers op in 4 delen. 


Opwarming

Tijdens de opwarmingen wordt er gewerkt aan de algemene fysiek van onze schermers. Lenigheid, kracht en snelle spieren zijn essentieel in onze sport.  Afhankelijk van de focus van de les wordt er op een deelaspect hiervan gewerkt.


Gemeenschappelijke training

Van onze opwarming en fysieke training wordt er in dezelfde trend doorgegaan naar een algemene training waarin het voetenwerk en basishoudingen worden ingeoefend.  De nadruk licht binnen deze algemene oefeningen meer op spieropbouw dan op de techniek en uitvoering.


Individuele lessen

Gevorderde jeugdschermers gaan na deze oefeningen op de pistes aan het werk en worden tijdens hun matchen gecoached. Het meeste leren ze met wat begeleiding van elkaar.
Voor het bijbrengen van techniek worden eerst de beginnende schermers per twee bij ofwel de coach van het beenwerk of bij de coach van de armparades geroepen. Hierna mogen ook zij naar de pistes. Eenmaal de beginnende schermers hun lessen gehad hebben wordt er een wisselende selectie van gevorderde schermers van de piste geroepen door 1van de trainers

 

Vrije partijen 

Vrije partijen of duels zijn matches tussen gevorderde en beginnende schermers, tussen beginnende schermers onderling of gevorderden onderling. Het doel is leren van elkaar. De schermstijl van anderen leren lezen om hieruit een eigen tactiek te bedenken is een cruciale eigenschap van een goede schermer.

Schermen is schaken tegen topsnelheid en dat kan je enkel leren door het te doen.