Materiaal

MATERIAAL

DEGEN

De degen is een populair wapen bij de gevorderde schermer en benadert het meest het echte duel omdat je de tegenstander op het hele lichaam mag treffen. Het degenschermen wordt uit tactische overwegingen dikwijls gekenmerkt door een afwachtende houding. Het is een langzamer wapen dan floret waardoor treffers gemakkelijker zijn waar te nemen.

Lafayette is bij voorkeur een degenclub.


FLORET

De floret is een licht en precies wapen dat alleen de romp als trefvlak heeft. Dit wapen wordt door alle beginners gebruikt. De techniek bij het floretschermen vormt namelijk een goede basis om door te stromen naar een degen of sabel.


SABEL

Als laatste wapen neemt de sabel een speciale plaats in bij het schermen. Je mag naast steken eveneens houwen op je tegenstander. Vanaf en boven het middel is alles geldig trefvlak. Het is een spectaculair wapen en zeer plezierig om naar te kijken.

TREFVLAK

Degen

Floret

Sabel

Masker

Vest

Fil de corps

Handschoen

Degen 

Kousen 

Ondervest

Borstplaat

Broek

Schoenen 

MATERIAAL


Materiaal wordt mogelijk , gedurende de eerste 3 maanden, voorzien door de club. Leden kunnen geleidelijk aan hun eigen materiaal kopen. 

Materiaal kan via ons aangeschaft worden. Zo krijg je ook meteen het juiste advies bij het aankopen van materiaal. 


Van competitie schermers wordt verwacht dat ze zelf het nodige materiaal hebben. De club voorziet voor hen de nodige reserve stukken.