Competitie Schermers

Trainingen voor competitie schermers

De competitieschermers trainen op donderdag tussen 20:00 en 22:00.

Wij bouwen de trainingen voor competitie schermers individueel op naast de gebrukelijke volwassenentraining, op in 3delen.


Opwarming

Tijdens de opwarmingen wordt er gewerkt aan de algemene fysiek van onze schermers. Lenigheid, kracht en snelle spieren zijn essentieel in onze sport. Afhankelijk van de focus van de les wordt er op een deelaspect hiervan gewerkt.


Individuele lessen

Gevorderde schermers gaan na de opwarming op de pistes aan het werk en worden tijdens hun matchen gecoached. Het meeste leren ze met wat begeleiding van elkaar.
Voor het bijbrengen van techniek worden de schermers individueel bij ofwel de coach van het beenwerk of bij de coach van de armparades geroepen, waar ze individueel werken op de meest kritieke punten. Dit gebeurt in combinatie met coaching op de piste.


Vrije partijen

Vrije partijen zijn matches tussen schermers met meer of minder ervaring, die wel zin hebben om deel te nemen aan competities. Het doel is leren van elkaar. De schermstijl van anderen leren lezen en hieruit een eigen tactiek bedenken, een cruciale eigenschap van een goede schermer.

Schermen is schaken tegen topsnelheid en dat kan je enkel leren door het te doen.


Donderdag

Op donderdag wordt er op afspraak tussen 20:00 en 22:00 specifiek gewerkt met de competitie schermers. De focus van deze lessen is sterk afhankelijk van de voorafgaande competities. Deze worden immers afgestemd op de noden van de competitieploeg.